Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Soutěž v Hlušicích

Dne 7.12. jsme jen my (9. tř.) jeli na každoroční soutěž do Hlušic nedaleko Nového Bydžova. Po přijetí na místo jsme vystoupili z autobusu a rozdělili se. Já šel na soutěž mladého kuchaře. Celkem nás ze třídy šlo na tuto soutěž nejvíce. Po prezentaci jsme si sedli a čekali, až nás přivítají. Přivítali nás, a pak jsme šli už jen soutěžit. Soutěže byli stejné jako minulý rok, takže: teorie vaření, poznávání koření, naloupat co nejdelší slupku z jablka v kuse a zahrát si na číšníka, tedy proběhnout vytyčenou trať co nejrychleji. A začali jsme.

Jako první nás čekala teorie vaření, v ní jsme měli za úkol vyplnit papír o vaření, takže takový mini test. Někomu se dařilo, někomu ne. Jako druhá disciplína nás čekala trať. Tam se nám všem zadařilo, nikdo naštěstí kelímky plné vody nerozlil. Průměrně jsme tu trať proběhli za 16 vteřin. Jako třetí disciplína na nás čekalo loupání jablka. Každý musel naloupat co nejdelší slupku v kuse a to se nám povedlo. Někdo naloupal 79, 55, 59 cm…, ale na můj loňský rekord 110 cm to nestačilo, protože měli menší jablka a jinačí škrabky. Poslední disciplína byla poznávání koření, tu jsme taky všichni docela dali. Po splnění těchto čtyř disciplín jsme museli čekat na vyhlášení vítězů. Měli jsme volno tak hodinku, dokud nezačalo kulturní vystoupení zápasníků aikido a mažoretky. A už se začalo vyhlašovat. Všichni doufali, že se umístili alespoň na vyhlašovaných pozicích, které byly u každého druhu soutěže jiné (automechanik, kuchař, cukrář…).

 

Výsledková listina vypadala takto:

Celkově naše škola získala 3. nejvyšší počet vyhlášených míst 5/21

Kuchaři:

1. Michala Plísková

5. Nastya Shchur

6. Vilém Vaňura (autor)

Krejčí:

2. Václav Černý

Řidič:

1. Petr Ptáček

Všichni jsme byli s těmito umístěními velice spokojeni a už jsme se těšili na následující víkend, abychom to mohli pořádně oslavit.

V. Vaňura

 

Další fotografie k nahlédnutí na http://www.sstrnb.cz/Hlu/Fotky/Umim2012/mywebalbum/mywebalbum/index.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu