Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Vánoční těšení ve 2.B

Na svátek Ondřeje naše třída dostala krásný zelený smrček. Ten den u nás ve třídě probíhal také projekt – Advent – vánoční zvyky a tradice. Pracovali jsme ve skupinkách. Důkladně jsme si museli přečíst povídání o předvánočním období, abychom mohli splnit 3 úkoly. Také bylo potřeba bezchybně počítat. Nejtěžší však bylo si práci dobře rozdělit mezi sebou. To se musíme ještě učit, ale podívejte!

V úterý 4.12. u nás nadělovala Barbora. Každý ve své punčošce našel nějakou sladkost a drobnost.

A ve středu 5.12. k nám přišel Mikuláš s andělem a čertem. Čertík si s sebou naštěstí nikoho nevzal, ale někteří museli slibovat, že se polepší.

10. prosince jsme se odpoledne sešli s rodiči, abychom vánočně poseděli a abychom ozdobili stromeček. Paní Broženská vyráběla s dětmi andělíčky. Děti nejen vyráběly, ale i zdobily perníčky. Odpoledne jsme si zpříjemnili sladkostmi a chlebíčky.

Děkuji dětem za pomoc při přípravě pohoštění pro rodiče a rodičům (zvláště paní Broženské, Havránkové a Kubištové) za přípravu sladkostí a kávy. Myslím, že se odpoledne vydařilo.

Vánoční těšení jsme zakončili besídkou a divadelním představením v Draku – Štědrej večer nastal. Teď už zbývá jen Štědrý den a Ježíšek.

J. Kalousová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu