Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

První kolo Haberské knihy rekordů je za námi

Minulý týden ve čtvrtek uspořádala třída VII. B první kolo Haberské knihy rekordů v letošním školním roce. Společně jsme vybrali 6 disciplín, které se budou každý podzim opakovat. Jde o skok do dálky z místa, stěhování švédské bedny, podlézání kozy, dechovou výdrž, skládání sirek zpět do krabičky pomocí jedné ruky a mazání tabule do sucha.

Soutěže probíhaly v tělocvičně a v naší kmenové učebně č. 23. Jednotlivé disciplíny měly své garanty, nás žáky, kteří nejen počítali výsledky, zapisovali je do listin, ale také dbali na dodržování pravidel her v duchu fair-play. Aby bylo soutěžení mezi různě starými dětmi alespoň trochu spravedlivé a porovnatelné, byly děti rozděleny do 3 věkových kategorií. První tvořili žáci 1. – 3. ročníku, druhou děti 4. – 6. ročníku a třetí žáci nejstarší (7. – 9. ročník). Zájem ze strany malých dětí byl obrovský, bohužel se zvyšujícím se věkem opadal a několik disciplín zůstalo dokonce neobsazeno. Výsledky všech soutěží vyhodnotil pan učitel Kubíček. Druhý den jsme tak mohli nejlepší výkony ohodnotit drobnými sladkostmi. Této role se, stejně jako rozdání pozvánek na naši akci, ujali naši zástupci Jára a Kuba. I nás hostitele čekala za naši odvedenou práci sladká odměna.

 

Vítězové jednotlivých disciplín se mohou minimálně po dobu jednoho roku pyšnit držením rekordu v naší Haberské knize rekordů. Gratulujeme!!!

Již teď se můžete těšit na jaro příštího roku, kdy se pod vedením třídy VII. A bude konat II. kolo Haberské knihy rekordů, samozřejmě v jiných disciplínách.

K naší zprávičce dokládáme i kompletní výsledky všech soutěží, které si můžete prohlédnout zde.

žáci VII. B

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu