Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Adventní ladění na ZŠ Na Habru

Ve čtvrtek  12.12. proběhlo, jako každý rok, na naší škole „adventní ladění“. Odpoledne zahájila hudební dílna p. uč. M. Růžičkové s krásně připraveným pásmem vánočních koled a písní. Pak již následoval obvyklý program, ve kterém nechybělo pečení cukroví, sportování v tělocvičně, výstava prací dětí, dvě pohádky loutkového souboru Zvonek a zejména vánoční trhy s výrobky našich dětí.

Letošní úroveň prodávaných výrobků byla opravdu velmi dobrá. Musím říci, že mne opravdu velmi mile překvapila různorodost a nápaditost nabízeného vánočního „sortimentu“ a zejména pak i to, že téměř vše bylo během hodiny prodáno. Třídám tak přibyla do jejich kasičky nejen příjemná finanční částka na jejich další aktivity, ale zejména je možnost prodeje obohatila i  o velmi cenné zkušenosti z reálného života. V praxi si tak mohly děti ověřit, jak funguje reklama, co je nabídka a poptávka, jak komunikovat se zákazníkem, co je jejich právo a povinnost jako prodávajících a posléze si i uvědomit cenu a hodnotu peněz.  V podstatě se učily primárním základům finanční  gramotnosti.

I tyto mezipředmětové vazby s e dětem promítly jistě i do jejich výuky.

Velké poděkování všem, kteří dopomohli k opravdu zdařilému a příjemnému „adventnímu ladění“ roku 2013, všem dětem a jejich učitelům, kteří se aktivně zapojili  a dětem pomáhali, či se podíleli na organizaci a přípravě. Děkujeme i rodičům za jejich podporu, zájem a zapojení.

Budeme se opět těšit na další „ladění“ v příštím roce.

Krásné, klidné a šťastné Vánoce vám všem, přátelé.                             

– Ba-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu