Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Projekt Amerika

Čtvrtek s hezkým datem 12. 12. (tedy přesně 521 let a dva měsíce od „objevení“ Ameriky Kryštofem Kolumbem) se pro žáky sedmých tříd nesl ve znamení projektu Amerika. Do tříd 7.A a 7.B přijal pozvání Bc. Pavel Vagenknecht, student politologie a mezinárodních vztahů na Palackého univerzitě v Olomouci, který ve třídách střídavě povídal nejen o svých zážitcích ze stáže v USA, ale především o Americkém kontinentu ze socio-ekonomického pohledu. Vysvětlil nám, proč se z celého kontinentu věnujeme nejvíce USA, vzhledem k historické úloze USA v dějinách a cestě od vzniku 1776, přes pomoc Evropě v obou světových válkách, až k pozici světového hegemona téměř celé 20. století.

Dalšími důležitými tématy byly osídlování, boje s indiány, občanská válka, anglické dědictví aj. Bez povšimnutí samozřejmě nezůstala ani tamní příroda, především díky systému národních parků. Žáci se aktivně zapojovali nejen v tématu průmysl a hlavní firmy (aneb ať se přihlásí, kdo nikdy neměl Coca-Colu u McDonaldu), ale měli možnost seznámit se také s vyplňováním víza, nebo diskutovat o výhodách a nevýhodách uzákoněného vlastnictví zbraní.

Výstupem projektu bylo odevzdání portfolia, do něhož každý žák vložil všechny pracovní listy, kvíz, své poznámky i závěrečné sebehodnocení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu