Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Předvánoční hraní s MŠ

Největší naději na úspěch má to, co děláme s chutí…

…a jestli žáci 8.A dělají něco opravdu s chutí, pak to není učení se matematických vzorečků nebo chemického názvosloví, ale něco vlastně mnohem těžšího – práce s dětmi a pro děti. A tak po loňských úspěších navázali na to, v čem se opravdu našli – hraní divadla. Sehrát kvalitní divadlo, při kterém děti udrží pozornost a pobaví se, ale není vůbec jednoduché. Tak předně – musí se najít někdo, kdo vymyslí a sepíše, o čem se vlastně bude hrát. Této role se ujaly Barča Baliharová a Viki Vaňurová a sepsaly vánočně laděné divadelní představení s názvem Vánoční zmatek. Tím to celé ale teprve začalo!

Před osmáky rázem stála celá řada úkolů, se kterými si museli poradit. Kdo bude hrát jakou roli, kdo vyrobí kulisy, kdo sežene, případně vyrobí kostýmy a rekvizity…? I s tím si ale žáci 8.A snadno poradili a pustili se do zkoušení. Naučit se celý text zpaměti, vědět, kdy se objevit na scéně, kdy použít kterou rekvizitu…, to byly úkoly, se kterými se žáci potýkali dál. Ti, kteří nehráli, však rozhodně nezaháleli – pomáhali držet kulisy, vyrábět rekvizity a také vymysleli vánočně laděné hry pro školkové děti.

A když už bylo vše nachystáno a dostatečně odzkoušeno, vyrazili se svou pohádkou do nedaleké školky. Pohádka o popleteném pošťákovi, který sebral omylem dopisy určené pro Ježíška, ale nakonec dopadla dobře (jak jinak?) a děti se tak mohly těšit z dárků, které si přály. Zároveň si však mohly připomenout nejdůležitější svátky, které v adventním čase slavíme. A protože osmáci nezapomínají na své školkové kamarády, vyrobili pro ně vlastní originální dárek – nástěnný kalendář ze svých fotografií.

Po pohádce se školka přišla podívat do naší školy, kde na děti čekaly nejrůznější soutěže, které si pro ně osmáci připravili. Stanovišť byla celá řada a děti si zde mohly vyzkoušet úkoly na jemnou i hrubou motoriku. Zpátky do školky pak odcházely se spoustou zážitků a snad i s pocitem, že škola není vlastně nic hrozného.

Divadlo i soutěže samozřejmě mohli okusit i naši žáci, a tak se s popleteným pošťákem seznámily a v tělocvičně si zasoutěžily i děti z 1. – 3. třídy. Dle ohlasů se i jim akce připravená staršími spolužáky líbila.

Milí osmáci, od chvíle, kdy jsem vaší třídní učitelkou, vím, že jste výjimečná třída. Vím, že dokážete vymyslet úžasné věci a přistoupit k nim s maximální mírou zodpovědnosti. Čím jste starší, tím jste samostatnější při organizaci a realizaci těchto akcí. I tentokrát jste si na sebe vzali pořádné břemeno a poprali se s ním…. inu tak, jak já bych ve vašem věku asi nezvládla. Jsem na vás opravdu hrdá a vážím si toho, co děláte a jak to děláte. Nejenže děláte dobré jméno naší škole, ale hlavně prokazujete znalost těch nejdůležitějších lidských hodnot a vlastností, které si jistě uchováte i dál…

K. Lhotová, tř. uč.

 

Fotografie z akce naleznete ve Fotogalerii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu