Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Čarodějné dopoledne s MŠ Na Habru

V úterý 29. 4. bylo na školní zahradě opravdu živo. To když nás zase po nějaké době navštívily děti z nedaleké mateřské školky, aby zhlédly představení, které si pro ně připravili žáci 8.A. Tentokrát bylo o zlé čarodějnici, kterou ředitel čarodějné školy zaklel, sebral jí schopnost čarovat a poslal ji do světa lidí, odkud se mohla vrátit teprve tehdy, až si uvědomí, jak se chovala, a polepší se. Naštěstí ale při své cestě narazila i na děti ze školky, které jí poradily, jak se má polepšit a díky nim se také po čase dostala zpět domů. Celé divadlo si osmáci vymysleli a sepsali sami, námět vymyslela Barča Jančáková, která pak také ztvárnila hlavní roli, autorkami scénáře byly Viky Vaňurová a Barča Baliharová.

Divadlo se dětem líbilo, ale tím to ani tentokrát nekončilo. Po jeho skončení totiž měli osmáci připravenou celou řadu disciplín, v nichž si školkové děti mohly zahrát čarodějné pexeso, ulovit čarodějnici na háček, poskládat či obtáhnout obrázek čarodějnice, zakouzlit si a najít kouzelný lektvar, zalétat si na koštěti, pokusit se trefit míčkem do čarodějova klobouku, poznat věci schované v čarodějném pytli a společně s osmáky vyluštit čarodějnou křížovku. Doufáme, že se dětem návštěva školy líbila a že se za námi zase někdy přijdou podívat.

A aby nebyli ochuzeni ani naši nejmenší, zahráli osmáci na závěr dne své divadlo i dětem z 1. – 3. tříd. Velká pochvala a poděkování patří všem osmákům, kteří se na celé akci podíleli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu