Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Naše cesty

Žáci deváté třídy podnikli výstup do krajiny. Čtyřčlenné skupiny se vydaly do krajiny, aby se seznámily nejen s její kresbou, ale také s jednotlivými segmenty, které tuto kresbu utvářejí. Cestou dokumentovali i jevy, které je upoutaly a neunikly tak jejich smyslům.
Do krajiny vstoupili pod hradem Pecka, aby se poté vydali k smírčímu kříži u Bukoviny. Dále objevili místo setkávání českých vlastenců, kde naši předci čerpali sílu pro svou víru v lepší žití. Poté si odpočinuli na Krakonošově vyhlídce a sledovali měnící se obraz krajiny od severu k jihu. Dále se proplétali slepencovým mořem na stráních Kulatého vrchu, aby pak sestoupili do Bažantnice.  Sami na sobě si zakusili hrbolaté Podkrkonoší, které mění svůj obraz krajiny s každým naším krokem.

Další naše cesta vedla do Borovničky a měla o něco více praktičtější ráz. Žáci se seznámili s místními náplavy, které jsou bohaté na zrnka českých granátů a jiných minerálů. Všichni se pustili se zájmem do rýžování a výsledek se brzy dostavil. Každý si odnášel několik krvavě zbarvených zrnek českých granátů. Žáci tak objevili další poklady, které Podkrkonoší skrývá.

Své putování zpracovali a prezentovali pak nejmenším na naší škole.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu