Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Sportovně adaptační kurz třídy 6.A

Kurz probíhal ve dnech 3. – 5. 9. 2014 ve škole, v Hořicích a jejich blízkém okolí.

Kurz jsme zahájili třídenní hrou s názvem „Hodní skřítkové“. Každý si tajně vylosoval kartičku se jménem spolužáka a měl za úkol nenápadně pomáhat vylosovanému hráči a pátrat po tom, kdo pomáhá jemu. Po odstartování hry na nás v tělocvičně školy již čekali tři pohlední chlapíci – trenéři z Liberce. Nejdříve si nás otestovali jak běháme a jak se vyhýbáme překážkám a neodpustili nám řádnou rozcvičku. Potom jsme se přesunuli do naší třídy a tam nám trenéři rozdali sportovní testy. Zahráli jsme si zábavné sportovní scénky a přesunuli jsme se opět do tělocvičny, kde jsme různě soutěžili v týmech. Odpoledne jsme si na zahradě školy zahráli několik kolektivních her.

Ve čtvrtek ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží společně se 6.B. Vlak nám odjížděl v 7.43 hod. Jeli jsme přes Ostroměř do Lázní Bělohrad. Tam jsme si šli zahrát minigolf. Vytvořili jsme trojice. Každá trojice musela být namíchána tak, aby v ní byl někdo z „áčka“ a někdo z „béčka“. Sranda na minigolfu byla veliká, například, když Eliška odpalovala do jamky, ale míček skončil málem za plotem. Po minigolfu jsme se vydali pěšky do Hořic přes Byšička. Cestou jsme sbírali přírodniny na večerní výrobu skřítků a pan učitel Chocholáč nám cestu krajinou zpestřoval zajímavým povídáním. Sbírání přírodnin a poutavá zastavení v krajině nám zabraly více času, tak jsme z Lukavce neplánovaně museli jet autobusem do Hořic, kde jsme dostali rozchod.

Večer jsme se sešli v 17.30 hod. před školou a čekalo nás společné Spaní ve škole. Vyrobili jsme si skřítky a hráli jsme hru „Na dabéry“, to nás asi všechny bavilo nejvíc. Co se týká skřítků, já jsem vyrobila takovou havajskou tanečnici nebo Kája měla krásného skřítka z mechu, někdo dělal skřítka jenom na čtvrtku a to bylo moc hezký. Když jsme se chystali jít spát, tak jsme zjistili, že nám v tělocvičně létá sršeň, takže to byl poplach. Paní učitelka volala nejprve hasičům, zda by ho nepřijeli zneškodnit, ale ti kvůli jednomu sršni odmítli přijet. Tak se paní učitelka chopila speciálního spreje a sama sršeň zahubila.

V pátek po snídani jsme se vydali na výšlap po okolí Hořic. Moc se nám nechtělo šlapat do kopce, byli jsme nějací unavení. V Lomu u sv. Josefa jsme zastihli sochaře, kteří byli ochotní a povídali si s námi o své práci. Cestou lesem jsme nasbírali houby a na Dachovech jsme se zastavili na zmrzlinu. Po návratu do školy jsme společně zhodnotili hru „Hodní skřítkové“.

Zuzka Jirsová (6.A), M. Růžičková

Co se vám na třídenním kurzu líbilo? (odpovídali žáci 6.A)

„Líbil se mi nejvíce minigolf a cesta z Lázní Bělohrad do Hořic. Také vyrábění skřítků bylo super“ Míša Badovská

„Líbilo se mně sportovní dopoledne, hlavně basketbal a volejbal“ Lucka Gaberová

„Mně se nejvíce líbilo spaní ve škole“ Adam Kedroň

„Hubení sršně“ Matěj Juriček

„Sympatičtí trenéři“ Markéta Šimková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu