Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Křížem krážem Českou republikou – projekt 5.A

Z části máme za sebou poznávání České republiky a tak bylo na čase si vše shrnout a zopakovat. Pro zjištění toho, co si všechno pamatujeme, a také pro zjištění dalších zajímavostí o naší vlasti, nám přišel vhod projektový den. Rozdělili jsme se do skupin, tak jak to již známe a každá skupina dostala úkol v podobě zpracování nějakých poznatků o ČR. Některé jsme již znali – pohoří a nížiny, řeky, zemědělství a průmysl, některé pro nás byly nové – kraje ČR, NEJ v ČR, přehrady,.. a tak alespoň víme, na co se můžeme v budoucích měsících těšit.

Nově jsme ve skupině měli roli „hlídače hluku“. Ten měl za úkol korigovat ostatní, abychom mohli všichni pracovat v klidu a soustředěně. Na této oblasti musíme ještě zapracovat 😀 Další novinkou pro nás bylo závěrečné hodnocení členů týmu. To proběhlo vyplněním tabulky, která obsahovala body jako – na úkolu se podíleli všichni, při práci jsem se cítil odstrkovaný, při práci někdo dominoval, kdo?….atd..Také jsme se navzájem oznámkovali, závěrečné hodnocení je průměrem známek zadaných členy týmu.
Projekt nás velmi bavil. Výsledkem je 5 ks velmi vydařených prostorových map /viz fotky/, které budou sloužit jak nám, tak nižším ročníkům při učení se o ČR. S mapami se dá dobře manipulovat, veškeré vyrobené značky jsou vyndávací a „zalaminované“,jsou tedy odolné a lze se podle nich učit orientovat na mapě, určovat, kde leží různá pohoří, nížiny, jak se jmenují a kudy protékají české řeky, pojmenovávat kraje, hledat jejich hlavní města a spoustu dalšího….to už necháme na fantazii uživatelů.
za třídu 5.A – R.Jurenková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu