Páteční ráno jsme zahájili plaváním v místním sportovním zařízení. Rozdělili jsme se na skupiny do dvou bazénů, trochu si zaplavali, zaskákali, zadováděli a potápěli se. Po plavču jsme na galerii v bazénu naplánovali další program, což byl nákup surovin na přípravu oběda. Podle receptu si každá skupinka sepsala seznam na nákup a vyzvedla u učitele peníze. Zároveň jsme zde zdravě posvačili – cereální pečivo s pomazánkou a jablko. V Penny marketu měly skupinky 20minut čas na nákup všech ingrediencí. Orientaci po obchodě zvládly všechny děti na jedničku.
Ve škole jsme se pustili do vaření následujících pokrmů – zeleninová polévka s domácí zavářkou, zeleninový salát s dresinkem, kuřecí řízečky v cornflakes s krémovým dresinkem, cereální Australské hrudky. Moc nám chutnalo. Při hodování jsme samozřejmě dbali na správné stolování. Po úklidu kuchyňky jsme se s plnými bříšky a dobrou náladou odebrali ke svým domovům.
Během projektu děti vytřídily 7 druhů odpadu. Následující den jsme spočítali náklady na oběd a vstup do bazénu pro všechny i pro jednotlivce, celý projekt vyhodnotili – co nového jsme se naučili, čím byl projekt prospěšný pro jednotlivce, pro celou třídu, posouzení pokrmů z hlediska zdraví, ceny a náročnosti na přípravu.
Žáci V.A
Napsat komentář