Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Postřehy z Labutího jezera

Ve čtvrtek 16. 4. se žáci devátých tříd vydali do Klicperova divadla v Hradci Králové, aby zde zhlédli představení Labutí jezero. Nutno říct, že si žáci kulturní představení o lásce prince Siegfrieda k princezně Odettě zakleté do labutě užili a svým chováním a vystupováním mohli být příkladem ostatním divákům. A jak představení hodnotí sami žáci?

„Divadlo bylo pěkné, hlavně herecké výkony. Asi nejvíc se mi líbila hudba a pozadí za tím sklem, jak to měli propracované. Měli dobré obsazení rolí, atmosféra byla dobrá, jen ji kazili někdy diváci v hledišti.“ (A. Zapalač, 9.A)

 

„Myslím, že se jim to opravdu moc povedlo. Měli to perfektně sehrané a do puntíku vymyšlené. Herci byli úžasní, každou roli hrál člověk, ke kterému se ta role hodila. Moc se mi to líbilo.“ (G. Kotíková, 9.A)

 

„Divadelní představení, které bylo k vidění 16. 4. v Klicperově divadle, mě vskutku příjemně překvapilo. Bylo opravdu spoustu věcí, co se mi tam líbilo, vytknul bych snad jen publikum, které bylo místy vskutku rušivé, či dokonce otravné… Dle mého skromného osobního názoru bylo toto představení úžasné a pan Sklenář svou roli zahrál skvěle, jak se od něj dalo očekávat.“ (V. Ludvík, 9.A)

 

„Měli to krásně vymyšlené, krásné kulisy, hudba… prostě se jim to povedlo. Líbilo se mi to.“ (K. Malá, 9.A)

 

„Divalo se mi líbilo. Hlavně kulisy a šaty, ale i herecké výkony a hudba. Publikum kolem nás se sice chovalo hrozně, ale i tak jsem si divadlo užila.“ (T. Štefanová, 9.A)

 

„Divadlo bylo bezva a ti lidi, co tam hráli, byli úžasní, protože naučit se dlouhý text a pak hrát ještě třikrát za sebou jiné divadlo, to je neuvěřitelé.“ (Pozn.: představitel hlavní role Jan Sklenář hrál 16. 4. v dopoledním představení Labutí jezero, ve večerní derniéře Žebrácké opery a následující den v dopoledním představení Romeo a Julie) „Kulisy měli pěkně udělané, i hudbu. Vtipné scény byly úžasné, i když jich bylo málo. Jedinou věcí, co mě tam štvala, bylo, že publikum, co sedělo vedle nás, bylo neuvěřitelně hlučné, sprosté a učitelky si jich nevšímaly. Jinak super výlet.“ (J. Vodnárek, 9.A)

 

„Divadlo se mi velmi líbilo. Měli nádherně vyřešené scény „zrcadlovou zdí“. Herci byli výborní. V každé scéně bylo něco, co nás přinutilo přemýšlet, nebo spíše zaujalo a nenudili jsme se. Rozhodně bych jela znovu.“ (B. Baliharová, 9.A)

 

„Divadlo bylo krásné, kulisy… ta fólie v pozadí měnící efekty… opravdu super. Herci luxusní, mají u mě obdiv za to, jak dokonale umí říct naučený text a ještě ho tak sebevědomě prožívat. Celkově se mi divadlo líbilo a těším se, až znovu uvidíme další představení. Jen doufám v to, že budeme mít štěstí a všichni ukecaní lidé si sednou co nejdál od nás.“ (K. Jančurová, 9.A)

 

„Divadlo se mi líbilo, nechápu, jak ti herci tohle všechno stíhají nacvičit a že jim to nevadí, že nemají na sebe tolik času. Opravdu si ten aplaus zasloužili, jsou výborní herci.“ (T. Dudiňáková, 9.A)

 

„Bylo to krásné. :-)“ (M. Silovský, 9.B)

 

„Bylo to překrásné, ale ti „fajn“ lidé za mnou, Matlou a Tadem byli výživní. Jinak moc fajn divadlo, chce to zopakovat.“ (M. Svoboda, 9.B)

 

„Divadlo bylo chvílemi vážné a i vtipné. Nechybělo ani trochu romantiky. Myslím, že všichni žáci si výlet do Klicperova divadla rádi zopakují.“ (N. Slámová, 9.B)

 

„Bylo to moc pěkné.“ (D. Tvrďoch, 9.B)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu