Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Sedmáci vytvářeli Herbář

Dne 11. 5. 2015 jsme měli projekt, při kterém jsme měli sestavit herbář. První dvě hodiny jsme byli ve třídě a pan učitel Holý nám ukázal, jak se pracuje s klíčem a atlasem rostlin. Nejprve jsme si zkusili v klíči vyhledat sedmikrásku. Většina z nás se hned ztratila. Nikdo ji nedokázal vyhledat, protože práce s klíčem je velmi složitá. V klíči jsou totiž odborné výrazy. Pan učitel nám práci ulehčil a rozdal nám atlasy rostlin. V atlasu rostlin byla práce mnohem lehčí, protože nemusíme mít tolik znalostí, jelikož tam nejsou odborné a složité výrazy a rostliny se hledají díky obrázkům.

Když nám skončili první dvě hodiny, tak jsme se nasvačili a po velké přestávce jsme vyrazili ven. Došli jsme na Chlum na louku pod rozhlednou, kde jsme si natrhali alespoň 4 rostlinky, které jsme chtěli a líbili se nám. Většina z nás si natrhala rostlinky, které známe, abychom je nemuseli hledat v klíči. Takže jsme si natrhali rostliny jako např: hluchavka bílá, kopretina bílá atd.. Procházka se nám všem moc líbila, i když jsme se vlastně učili, ale to nám nevadilo. Do školy se nám sice moc nechtělo, ale nic se dělat nedalo.

Do školy jsme přišli chvíli před koncem 4. hodiny. Pan učitel nám nechal zbytek hodiny si dorýsovat a dokreslit okraje a tabulku na čtvrtky, které jsme potřebovali na herbář. Když skončila hodina, tak jsme si udělali malou přestávku a pak jsme začali lepit rostliny, které jsme si nasbírali na louce. Každý musel nalepit alespoň 4 rostliny, ale mohl i víc. Když jsme měli nalepeno tak nám pan učitel dal zase klíče nebo atlasy rostlin a každou rostlinku jsme si museli najít a napsat, jak se jmenuje, kde jsme ji našli, kdo ji našel, v kolik hodin ji našel a nějakou krátkou poznámku.

Hotové herbáře jsme odevzdali panu učiteli a teď už jenom čekáme na hodnocení, ale doufáme, že bude dobré. Přestože jsme se celý den učili přírodopis, který nás moc nebaví, tak jsme si den velice užili a někdy bychom si rádi takovýto projekt zopakovali.. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu