Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Děti rodičům

V naší třídě se stalo již nepsanou tradicí, že vždy na konci školního roku uspořádají rodiče pro své děti zábavné soutěžní odpoledne. Tuto tradici založila již ve 2. třídě paní učitelka Dája Bartošová a my v ní rádi pokračujeme.

Letos jsme se rozhodli, že si role děti s rodiči vymění. K naplánování akce jsme využili školu v přírodě. Zde vznikl plán, že hlavním tématem bude škola. Učiteli se však stali žáci a rodiče se proměnili v jejich svěřence.

Hned na počátku akce byli rodiče s tímto faktem seznámeni, což u některých z nich vyvolalo drobné rozpaky. „Noví žáčci“ dostali žákovské knížky a vydali se do hodin. Čekalo na ně celkem 9 předmětů. Mezi učiteli byly opravdové hvězdy a kapacity ve svých oborech – např. pan prof. Lukáš Počítadlo, Ing. Michal Zlomeček, Pablo Pokiso, RNDR. Čenda Chlorovodík, Mgr. Sára Samosetoudělá ad. Musíme říci, že úkoly nebyly vždy z nejlehčích. „Naši žáčci“ si však se vším hravě poradili a všichni dostali do svých žákovských knížek obrázková razítka. Po splnění všech povinností čekal na rodiče rébus v podobě tajenky, kterou museli složit z písmenek v žákovské knížce. Netrvalo jim to dlouho a zjistili, že POKLAD JE V LEDNICI V KUCHYNCE. Tam na všechny čekalo nejen sladké překvapení, které vytvořila děvčata naší třídy, ale i plná mísa párků na opékání. U ohně jsme poté společně vydrželi až do samotného večera. Ten byl ještě zpestřen příjezdem našich nových přátel – cizinců z projektu Edison. Všem se naše společná akce líbila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu