Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Obhajoby absolventských prací

Vrcholnou akcí žáků devátých ročníků naší školy se opět staly obhajoby absolventských prací. Absolventské práce navazují na práce ročníkové z 8. třídy a jejich cílem rozhodně není několik zkopírovaných odstavců z Wikipedie, ale vlastní výzkumná či projektová činnost žáků, při které se mohou opravdu předvést a dokázat nám učitelům, že jsou skutečnými odborníky ve zvoleném oboru a že mohou základní školu opouštět s hrdostí a se vztyčenou hlavou.

A letošní obhajoby toho byly důkazem.

Před komisi složenou z učitelů školy předstoupilo 33 deváťáků, aby svým sebejistým projevem a naprosto profesionálním vystupováním odprezentovali výsledky svých prací. Nutno říct, že to, co se dělo po dvě odpoledne v deváté třídě, byl skutečný koncert! Úroveň letošních obhajob hluboce předčila naše očekávání, a tak jsme jen v údivu seděli a poslouchali…

A že jsme se toho dozvěděli hodně – jsme bohatší o znalosti o nejrůznějších sportech, hudbě, výtvarném umění, včelařství, technice, přírodě, historii a mnoho dalších poznatků. Ale především o to, že do světa vypouštíme skutečné osobnosti, lidi, kteří dokáží souvisle a poutavě hovořit o zvoleném tématu, kteří jsou schopni za informací jít a následně ji zpracovat, kteří ví a umí.

Vybrat v té plejádě vysoce nadprůměrných a troufám si říct úrovní dokonce středoškolských či vysokoškolských prezentací tu jednu nejlepší bylo skutečně těžké, ba skoro nemožné. O výsledku rozhodovaly skutečné maličkosti a „souboj“ to byl opravdu vyrovnaný. Těmi nejlepšími pro letošní školní rok byli zvoleni následující žáci:

1. místo – Petr Ráfael s tématem I já si můžu splnit svůj sen

2. místo – Viktorie Vaňurová s tématem Bedna plná tónů

3. místo – Barbora Jančáková s tématem Předškolní a mimoškolní výchova

               Adam Zapalač s tématem Hořický fotbal

4. místo – Kateřina Jančurová s tématem Moje obrazy, Vlastní tvorba

                Tadeáš Novotný s tématem Včelařství

Výše jmenovaní žáci byli odměněni hodnotnými věcnými cenami, ostatní absolventi pak alespoň sladkou odměnou.

Děkujeme jim za skvělé výkony a do dalšího života přejeme mnoho radosti a úspěchů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu