Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Sportovní akce podzimu pod lupou žáka Filipa Fanty aneb byl jsem skoro u všeho

Přespolní běh – Krajské kolo

Dne 2. 10. (pátek) se naše kategorie – chlapci 8. a  9. třída vydala na krajské kolo v přespolním běhu do Nové Paky. Sraz byl v 7:30 na vlakovém nádraží, kde jsme kvůli výluce nastoupili do autobusu a jeli jsme směr Paka. Po jednom přestupu do vlaku jsme pokračovali přímo do Paky. Když jsme dorazili, vydali jsme se na start trati. Po převlečení jsme se šli rozběhat a po dvou předcházejících kategoriích jsme přišli na řadu my. Bylo odstartováno a my měli před sebou 3 kilometry. Celkově jsme se umístili na 8. příčce, po vyhlášení jsme zašli na něco dobrého, ovšem odradil nás „chlápek“, co prodával zmražený kebab, a tak jsme zašli na již tradiční polévku z automatu na vlakovém nádraží. Po polévce jsme nastoupili do vlaku a hurá domů.

 

Coca-Cola Cup

Dne 6. 10. (úterý) jsme se vydali na fotbalový turnaj Coca-Cola cup do Miletína. Naše družstvo bylo poskládáno z žáků 9., 8., 7. a 6. třídy. Měli jsme proti sobě pouze jediného soupeře, Miletín. Postupovalo pouze jedno družstvo, a tak byl náš úkol jasný – vyhrát a postoupit. Celý zápas jsme se snažili kombinovat a většina zápasu se odehrávala na polovině domácího Miletína. Celkovým výsledkem 9:1 jsme ukázali, kdo byl lepší a kdo postoupil do dalšího kola. Po tomto zápasovém debaklu Miletína jsme se s Miletínem dohodli na přátelském utkání na polovinu hřiště, abychom mohli natrénovat na okrskové kolo v mini fotbale. Duel na menší hřiště byl vyrovnaný a skončil naší těsnou výhrou. S bolavými nohami a dobrou náladou jsme se vrátili zpátky do Hořic a těšili se na další okresní kolo.

Mini fotbal – okrskové kolo

Dne 14. 10. (středa) se naše výprava vydala na fotbalové hřiště na Gothardě v Hořicích. Tentokrát už jsme proti sobě měli tři družstva – Miletín, Cerekvice a Komendu. Postupovaly první dva týmy. Jako první proti nám stály Cerekvice, ty jsme po náročné hře přehráli 4:1. Jako druhá číhala Komenda, 10:0 a spíše pohodová hra nás už posunula do dalšího kola. Jako poslední jsme hráli s Miletínem. Ten jsme lehce přešli 6:0 a postoupili tak do dalšího kola z 1. místa. Zmrzlé a zmoklé nás pan učitel pozval na horkou čokoládu na zahřání, po čokoládě jsme si běželi sušit mokré věci z fotbalu na zítřejší okresní kolo.

Mini fotbal – okresní kolo

Dne 15. 10. (čtvrtek) jsme se vydali na okresní kolo do Jičína, kde nás v naší skupině čekala Nová Paka a domácí Jičín. Hráli jsme jako první, a tak jsme se hned po převlečení běželi rozcvičit. První zápas proti Nové Pace jsme hráli hlavně kombinačně a díky tomu jsme dokázali vyhrát 4:0, po tomto zápasu a jednozápasovém volnu nás čekal favorit skupiny, Jičín. Zápas jsme hráli více na naší polovině a většinu zápasu jsme bránili, dokázali jsme tak remizovat 0:0 a přešlo se na penalty. Na penaltách jsme vyhořeli po špatně mířené penaltě. Čekalo nás utkání o postup do finále, kde jsme narazili na druhý Jičín. V zápase jsme se dostali do několika šancí, ale bohužel jsme se neprosadili. V zápase jsme pohořeli 2:0 a čekal nás zápas o 3. místo s Cerekvicemi. Zápas byl zpočátku vyrovnaný, ovšem ke konci jsme Cerekvice přehrávali, a tak jsme vítězstvím 4:0 získali pohárové 3. místo. Po vyhlášení jsme se odebrali na autobusové nádraží a zpátky do Hořic.

Coca-Cola cup – okresní kolo

Dne 20. 10. (úterý) se naše banda vydala vlakem do Nové Paky na okresní kolo Coca-cola cup. První zápas nás čekal papírově nejsilnější soupeř Nový Bydžov, ovšem již ve 4. minutě zápasu jsme vedli po špatné rozehře protihráčů v obraně. Zůstali jsme aktivní po celý zbytek zápasu a dostávali jsme se do šancí, bohužel žádný další gól z naší strany nepadl. I přesto, že měl Bydžov několik dalších šancí, které perfektně zlikvidoval náš brankář Jarda T., tak ani Bydžov už žádnou šanci neproměnil a v zápase jsme zvítězili 1:0. Jako druhý nás čekal Jičín. S Jičínem to nebyla náročná hra a lehce jsme je přehráli 5:0. Jako poslední čekala domácí Nová Paka, papírově nejslabší soupeř. S Pakou jsme až do 12. minuty drželi vyrovnané skóre 0:0, dokud se po chybě obrany neprosadil jeden z útočníků a tím otevřel skóre, které ke konci zápasu skončilo 6:0. Tím jsme si zajistili postup do dalšího již krajského kola. Hned po převlečení jsme šli na vlak, abychom nemuseli jet o hodinu déle. Na vlakovém nádraží si většina z nás dala tradiční novopackou polévku z automatu. Když přijel vlak, naskákali jsme do něj a zanedlouho jsme byli v Hořicích.

Orion Cup – okrskové kolo

Dne 22. 10. (čtvrtek) jsme se vydali tentokrát již pěšky do haly hořického gymnázia. Ve skupině jsme byli pouze tři, a tak jsme hráli dva skupinové zápasy. Naší skupinu jsme vyhráli a čekal nás papírově nejsilnější tým – gympl. Proti gymplu to ze začátku vypadalo bledě kvůli jeho brance v 1. minutě, ovšem my jsme skóre zanedlouho zvrátili v náš prospěch na 2:1. Zbytek zápasu jsme měli pod kontrolou, až na dobře provedenou akci gymlu, která skončila gólem. Potom jsme přidali další dvě branky, a zajistili si tak finále. Do finále jsme nastoupili s Cerekvicemi. Zápas skončil 0:0 a došlo se na nájezdy. Na ty vyhrály Cerekvice 1:0. I tak jsme ovšem postoupili do okresního kola kvůli nedodržení věkové hranice v týmu Cerekvic. A tak už se těšíme na další kolo Orion cupu.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu