Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Halloween ve 3. a 4. třídě

V pátek 23. října proběhl v naší škole projekt o svátku Halloween ve 4. a 3. třídě.

Ráno se ve čtvrté třídě sešla samá strašidla, čarodějnice, ale i elf nebo šílený vědátor, který dokonce vyhrál soutěž o nejstrašidelnější kostým. Všechny ale čekal náročný úkol. Nejprve se tři hodiny připravovali – opakovali si znalosti z loňského roku, učili se věci nové, trénovali slovíčka a jejich výslovnost, připravovali si výukový plakát, naučili se výrobu upíra – a následně dvě hodiny věnovali třeťákům, kteří měli projekt týkající se Halloweenu poprvé, protože se teprve letos začali ve škole učit anglický jazyk.

Ve skupinách, které tvořili většinou dva čtvrťáci a dva třeťáci, se ti „starší a znalí“ stali učiteli a pomocí výukových plakátů vysvětlili těm „mladším“, co je to Halloween, jak a kde se slaví, jak vypadá výzdoba… Také je naučili základní slovíčka, zahráli si s nimi anglické pexeso a pomohli jim vyrobit si vlastního upíra. Na závěr jsme si všichni zazpívali anglickou písničku o Halloweenu a zhodnotili práci čtvrťáků – učitelů a třeťáků – žáčků.

Oběma třídám se projekt moc líbil a shodly se, že by si rády na učitele ještě někdy „zahrály“. Tak snad se jim přání brzy vyplní 😉

PS: Chtěla bych ještě jednou pochválit práci obou tříd, které projekt zvládly na výbornou. „Učitelé a učitelky“ zvládli svou roli perfektně a nepotřebovali vůbec pomoci a „žáčci a žákyně“ jim trpělivě naslouchali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu