Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Divadelní představení ZUŠ

Dne 23. 11. jsme navštívili divadelní představení hořické ZUŠ sehrané podle knižní předlohy „Holky na vodítku“, kterou napsala paní Ivona Březinová. Představení bylo nejen zábavné a zajímavé, ale také velmi poučné. Pojednávalo o bulimičce Martině, která byla v ústavu v Bezděkově, kde se snažila léčit. V léčebně potkala nové kamarádky, doktory a také se tam zamilovala.

„Milý deníčku,

jmenuji se Martina a jsem bulimička. I když se to těžce přiznává, trpím bulimií a momentálně trčím s Ester (gamblerka) a Alicí (narkomanka) v Bezděkově. Nechala mě sem zavřít máma a je to tu zlé. Nutí mě jíst jako normální lidi. A pak je tu ještě ten doktor. Michal. Mám ho moc ráda, ale bojím se kvůli svým zkaženým zubům. Bojím se, že mě nebude chtít. Časem poznávání se mi líbí víc a víc. Ale co já? Ošklivá a tlustá. O mě mít zájem nebude…“

Martina

Představení se nám velice líbilo. Bylo to velmi poučné a k zamyšlení. Zpracování děje bylo hezké a originální. Herci byli skvělí a zahráli to přesvědčivě a realisticky. Příběh byl velmi vážný, ale i k pobavení. Je to smutný příběh. Ovšem se šťastným koncem.

 

F. Fanta, M. Poláková, O. Sehnal 9.A

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu