Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Sběrová soutěž s WEGA recycling

Naše škole se letos poprvé zapojila do soutěže ve sběru starého papíru a víček od PET lahví. Soutěž nejen vede děti k třídění odpadu, ale je i zdrojem financí pro jednotlivé třídy. Jak uvádí společnost WEGA recycling  na svých internetových stránkách, „Smyslem soutěže ve sběru druhotných surovin je, aby soutěžící nasbíral suroviny, které následně za úplatu předá společnosti WEGA recycling s.r.o.“

Na adrese společnosti www.wegarecycling.cz se dále můžete dočíst i tyto informace:

Průběh soutěže
Soutěž ve sběru druhotných surovin pro školy, předškolní zařízení a speciální školy je vyhlášena pro školní rok 2010/2011. 7. ročník soutěže škol začíná 1. 9. 2010 a končí 19. 6. 2011.

Hodnocení soutěže
Vyhodnocení soutěže proběhne ve dvou kategoriích:

  •  I. Celkové množství
  • II. Průměr na jednoho žáka

Počet žáků na škole platí vždy k  1. září soutěžního roku a po celou dobu soutěže se nemění!


Vyhodnocení soutěže
Vyhodnocení soutěže proběhne 19. 6. 2011, každá zúčastněná škola obdrží písemné vyrozumění o pořadí soutěžících škol. Do 30. 6. 2011 budou předány výhercům soutěže finanční a věcné dary.

První sběr proběhne na počátku dubna, tedy v čas jarního úklidu. Využijte tedy tuto příležitost a zbavte svoji domácnost nahromaděných zásob starých novin, knih zbavených tvrdých desek, letáků atd. (Pokud chcete sbírat i kartonový (vlnitý) papír, je to možné, ale noste ho vytříděný zvlášť.) V předem určený den bude ke škole přistaven kontejner, kam po zvážení papír vhodíme. Pokud můžete, přivezte tento den Vaše dítě do školy autem a pomozte mu sběr přivézt. Z ohlasů jiných škol zapojených do této soutěže víme, že mnoho rodičů využívá tuto možnost, jak např. z místa svého zaměstnání odvézt sběr (obchody  – kartony, obalové materiály, atd.)
Množství sběru se bude evidovat na třídu a jméno žáka. Třída poté dostane třetinu finančního výtěžku za množství, které nasbírala, a použije ji třeba jako příspěvek na výlet a jistě vyhodnotí i nejlepšího sběrače.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu