Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Projektový Den Země na 1. stupni

Ve čtvrtek 21. dubna pracovaly děti skupinově ve svých kmenových třídách na nejrůznějších úkolech. Prvňáčci se dozvěděli spousty informací o třídění odpadu a vyrobili si „žrouty“ odpadu na alobal, plast, papír, plastová víčka a bioodpad. Druháčci nejdříve vyhledali nejohroženější druhy zvířat na naší planetě a následně vytvořili mapy jejich výskytu. Mapy doplnili legendou s informacemi. Třeťáci tvořili piktogramy na téma ochrana přírody a zároveň připravili hřbitov odpadků na zahradě školy. Na konci školního roku všechny třídy školy tento hřbitov shlédnou, aby měli představu o rozkladu jednotlivých materiálů v přírodě. Čtvrťáci navázali na učivo přírodovědy a vytvořili výukový plakát koloběhu vody v přírodě. Potom navštívili ČOV v Hořicích, která s touto problematikou souvisí. V pátých třídách se tvořil komiks na téma ochrana Země.

Odpoledne proběhl na zahradě školy velice pestrý Bazar hraček za bleší ceny:-D. Letos přišlo mnohem více zájemců, než při minulé akci, a tak se prodalo téměř všechno. Děti si tak uvědomily, že hračky, které se jim už nelíbí a nehrají si s nimi, mohou někoho potěšit a nepatří hned do popelnice.

Páteční ráno začalo prezentací žáků druhého stupně v jednotlivých třídách – jak jinak, než na téma Země a její ochrana.

Druhou vyučovací hodinu se prvostupňové děti vydaly do lesa, kde každá třída připravila tematickou hru ke Dni Země a představila ji třídám ostatním. Děti se postupně vystřídaly na všech stanovištích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu