Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Třeťáci slavili Den dětí neobvyklým způsobem

Prvního června se žáci třetí třídy učili nezvyklým způsobem. Žákům poslal dopis neznámý kamarád, který je požádal o radu, jak se stravovat, aby zredukoval jeho přebytečná kila. Ve svých skupinových pracích žáci uplatnili znalosti z hodin prvouky, kde se učili, jak je nutné žít zdravě, jíst zdravé potraviny a dopřát si pravidelný pohyb. Děti sestavily jídelníček pro kamaráda a doporučily mu, jak se stravovat. Někteří mu doporučili i různé recepty.

         Svačinu si děti připravily samy. V každé skupině si umíchaly zeleninový salát s naklíčenými fazolkami MUNGO. Žáci pracovali podle pokynů a doporučení dozírajících učitelek. Všem žákům se salát povedl. Po svačině ochutnali domácí pampeliškový med od paní Václavíkové a šli sportovat na školní zahradu.

         Zde si pro ně připravili žáci osmé třídy různé pohybové disciplíny, kterých se zúčastnili po skupinách. Házeli míčem na koš, kopali fotbalovým míčem na určený cíl, jinde skákali přes švihadlo nebo se přemístili z jednoho bodu do druhého pomocí šlapadel.

Celý den jsme si užili naplno. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu