Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Haberští deváťáci vytvořili dva nové questy!

Že nevíte, co je to ten quest? Hráli jste někdy šipkovanou nebo hledali poklad? Určitě ano. A v questingu si něco podobného vyzkoušíte. Vydáte se na cestu, budete hledat indicie a luštit tajenku. Nepotřebujete více než list papíru, na kterém je (většinou formou veršů) popsaná trasa podle orientačních bodů. Splníte úkoly, vyluštíte tajenku a poklad bude váš! Je to jednoduché. Tato hra není omezena věkem, stačí umět číst a sledovat okolí.

A právě na tvorbu takových questů se zaměřili žáci obou devátých tříd při svém závěrečném týdenním projektu. Nechali se inspirovat již existujícím prvním hořickým questem, který si již loni vyzkoušeli, a rozhodli se, že si vytvoří vlastní. Třída 9. A zpracovávala významná hořická sportoviště a třída 9. B se zaměřila na Smetanovy sady. Žáci na to však nebyli sami. Obě třídy měly velmi erudované průvodce, a sice největšího znalce místního sportu pana Jaroslava Kotrbáčka a paní Tomíčkovou z místního muzea. Oběma za jejich pomoc děkujeme.

Poté již byla práce jen na deváťácích. Jak se jim jejich questy povedly, můžete posoudit sami, pokud si zajdete na IC Hořice, kde si je budete moci v brzké době v papírové podobě vyzvednout a projít si je. Doufejme, že se vám budou líbit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu