Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Pasování prvňáčků na ZŠ Na Habru

1. září bylo dlouho očekávané datum pro naše nejmenší školáky, děti, které se chystaly do svých prvních tříd. Tento den je místo školních lavic čekalo pasování na členy haberské družiny krále Jaroslava.

Přítomným dětem a jejich rodičům, sourozencům, babičkám a dědečkům, se představily nejprve jejich budoucí třídní paní učitelky a několik milých slov jim řekl i pan ředitel školy R. Chalupa a náš host, pan starosta A. Svoboda.

Po rozpustilém vstupu králova šaška, za zvuku královské znělky a opětovném zavolání dětí, skutečně vešel samotný „panovník“. Sám pan král otevřel dětem svým kouzelným klíčem poznání bránu školy a pasoval je do své družiny. Děti pak umístily do okének připravených hradů svoji jmenovku a šašek je ozdobil šerpou.

První den byl krátký, ale veselý a hravý. Takový, jaký by měl být, aby na něj děti i jejich blízcí s úsměvem vzpomínali. Vždyť první školní den je v životě celé jejich rodiny jednou z těch největších událostí a velkým životním krokem.

Přejme si tedy, ať se nám všem dobře vzájemně spolupracuje celý školní rok 2016/2017  a na jeho konci máme hezký pocit, že jsme udělali vše pro to, abychom našim školáčkům ten jejich velký životní krok pomohli úspěšně zvládnout. 

Třídní učitelky 1. tříd a vedení školy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu