Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Halloweenské řádění ve 3.A

   V pondělí 24. října se žáci ze 3. A sešli v podvečer ve škole, aby zde strávili příjemný večer, noc i následný den v duchu Halloweenu.
   Nejdříve nám přišli na pomoc rodiče, protože byla potřeba dohlédnout na vyřezávání dýní, aby se nikomu nic nestalo. Vyřezávání se nám opravdu povedlo, a dýně několik dní zdobily školní chodbu. Kdo chtěl, mohl tento večer přijít v masce, anebo si tady ve škole nechat namalovat něco na obličej. Paní Holmanová nám připravila vskutku halloweenskou večeři, a to černozelené špagety se sýrem a krvavým kečupem. Přitom jsme mohli zhlédnout tematickou pohádku – Hotel Transylvánie. Když už byli všichni správně naladění, šlo se na stezku odvahy, která vedla z patra dolů až na konec šaten. Po cestě na někoho čekala oprátka, kostlivec, duch, ale nakonec i odměna a diplom. Poté už si všichni jen vyčistili zuby, převlékli se do pyžam a šlo se na kutě.

   Druhý den jsme vyskočili s pelíšků, uklidili si, vyčistili si zuby a posnídali dobroty, které nám rodiče přichystali. Tímto rodičům velmi děkujeme J Tím však halloweenský den teprve začínal. Jako první jsme šli péct svačinu – babské pařáty a také párky obalené listovým těstem na špejli. Když se to všechno pěkně peklo v kuchyňce, vyráběli jsme halloweenské lucerny, které byly ze zavařovacích lahví, drátěnky a barevných doplňků. Co by to ale bylo za školu, kdyby nedošlo také na počítání nebo čtení? Děti se proto rozdělily do skupinek po 4 a měly za úkol přečíst si strašidelný příběh a vyplnit pracovní list. Někdo stihl i pavučinu, kterou musel narýsovat dle pravítka apod. Nechybělo ani vyprávění o Halloweenu a porovnání s našimi Dušičkami.
   Musím říct, že letošní první spaní ve škole se nám velmi vydařilo, moc děkujeme za pomoc paní Broženské a Holmanové, že tu s námi strávily celou noc a den, a i ostatním rodičům, kteří pomáhali s dlabáním dýní, nebo upekli něco dobrého na snídani. My už se těšíme na příští, pravděpodobně vánoční spaní ve škole s vánoční besídkou. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu