Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Advent na ZŠ Na Habru 1. 12. 2016 v Hořicích

Čtvrtek odpoledne, 1. prosince, patřil školní akci, na kterou jsme se dlouho těšili a připravovali.

Blížící se vánoční svátky a adventní čas je krásné období, ve kterém více než jindy myslíme na druhé, na naše nejbližší a snažíme se pro ně vymyslet ty nejhřejivější dárky, které potěší a pohladí. Naše děti v tomto duchu chystaly své výrobky na haberský jarmárek a pracovaly na nich s nadšením a s chutí. Těšily se, jak překvapí všechny návštěvníky školy a zejména své nejbližší – rodiče, babičky, kamarády… Chtěly jim svými výrobky ukázat, jak jsou všichni šikovní a pracovití. Prodej probíhal prostřednictvím žetonů a zasloužený výtěžek putoval do jejich třídní pokladny. Se získanou finanční částkou se pak děti učí hospodařit a společně rozhodují o jejím použití.

I letos nás svou návštěvou poctily krásné paní z tvrze Žíželeves. Jejich nádherné dobové róby tvořily krásnou kulisu staročeských Vánoc. Touto cestou velmi děkujeme vedoucí souboru, paní I. Hrdličkové, za velkou ochotu a vstřícnost účastnit se naší akce.

Součástí programu byla i poutavá pohádka v podání hořického souboru Zvonek, kterou napsala členka souboru V. Preusslerová a která zavedla děti až do zimního království sněhuláků. Pohádku plnou písniček a živých výstupů sledovali malí i velcí se zaujetím, které se projevilo i na pěkné spolupráci dětí s herci během představení.

Naši vánoční babičku letos zastoupily maminky dětí, všem vánočním pekařkám patří velké poděkování za vánoční vůni a sladkosti, které k takovéto akci neodmyslitelně patří.

Bez podpory rodičů, vedení školy, kamarádů a přátel, by se naše akce uskutečnit nemohla. Pro naše děti a pro nás pro všechny je to ten nejhezčí dárek, který jsme si toto odpoledne vzájemně mohli dát. Doufejme, že zbývající čas, který nás dělí od nejkrásnějších svátků v roce, bude pokračovat ve stejně sváteční a srdečné atmosféře, jaká vládla i na škole.

Děkujeme i za finanční dobrovolný příspěvek, který bude předán dětem ze sdružení Klokánek. Celkem jsme pro postižené děti vybrali 775 Kč.

Fotodokumentace akce je ke zhlédnutí níže.

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2017 přejí všichni zaměstnanci ZŠ Na Habru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu