Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Výlet do adventní Prahy

Dne 13. prosince se 45 žáků šestých a sedmých tříd vydalo autobusem do Prahy. Čekal je nabitý program. Nejdříve nás autobus zavezl k filmovým ateliérům Barrandovských studií. Zde jsme navštívili Filmpoint, který nabízel zejména stálou expozici filmového Barrandova od historie k současnosti. Mohli jsme obdivovat plesové šaty z pohádky Tři oříšky pro Popelku, auto ze seriálu Návštěvníci, ale pohlédli jsme i do zákulisí natáčení. Děti ocenily zejména možnost vyzkoušet si klobouky či oděvní doplňky a hlavně vše fotografovaly. Všechny zaujala i aktuální výstava k nové oblíbené pohádce Anděl Páně 2.

Z Barrandova nás zavezl autobus do centra Prahy. Zde jsme vystoupili a kolem Obecního domu a České národní banky jsme prošli Prašnou bránou až na Staroměstské náměstí. Zde byl náš cíl – adventní trhy. Tady na nás čekala opravdová vánoční atmosféra. Většina z nás neodolala a zakoupila si nějakou tu dobrůtku. Pokochali jsme se pěknou výzdobou náměstí, které dominoval strom dovezený z podkrkonošské Pecky.

Po dostatečném načerpání vánoční nálady jsme se vydali autobusem ještě do svíčkárny v obci Šestajovice ležící nedaleko Prahy. Zde jsme si mohli vyrobit vlastní svíčky a ozdobit je dle svojí fantazie. Děti si zde zakoupily různé svícny, mýdla, koupelové sady, parfémy, domácí čokoládu ad.

Všichni jsme poté mohli plni zážitků spokojeně odjet domů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu