Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Postřehy z Klicperova divadla

 

Skupina 37 osmáků a 10 sedmáků se  úterý 21.3. vypravila (pod dohledem dvou češtinářek) do královehradeckého Klicperova divadla zhlédnout hru Tři mušketýři.

 

Ač někteří žáci cestu autobusem hodnotili negativně, nutno podotknout, že pan řidič byl velmi vstřícný a vysadil nás opravdu jen pár kroků od divadla, což ocenily hlavně dívky, které po dlouhé zimě vyrazily na vyšším podpatku.

 

Poté, co jsme zabrali strategicky výhodná místa v sále, už nic nebránilo tomu, abychom si vychutnali samotné divadelní představení.

 

Tři mušketýři se nám všem moc líbili, zaujal nás nejen samotný příběh, ale i propracované kulisy, různorodé efekty, a především výkony všech herců.  „Nejvíc mě tam zaujal Matěj Anděl, jak měl tu roli tak krásně nacvičenou, že jste si mysleli, že jste ve skuečném skvětě, kde se to odehrává,“ popisuje své zážitky Markéta Šimková (8.A).  „Herci byli super, nejvíce se mi líbil Matěj Anděl jako D´Artagnan a potom Athos, jeden ze tří mušketýrů.“ „Nejvíce mě zaujal Rochefort, hrál tajemnou, chvílemi až strašidelnou postavu. I jeho kostým byl velmi propracovaný,“ uvádí další osmáci. Zvláště scény, ve kterých se šermovalo, působily velmi autenticky a mušketýři mají náš obdiv.

„Klicperovo divadlo v Hradci Králové je moje nejoblíbenější kvůli úžasným hereckým výkonům a scénám, také kostýmům a vtipnosti scénářů. Taky režisér se nezapře, jeho režie je skoro vždy nečekaná, ale i přesto skvělá. Ráda bych se někdy potkala s herci, kteří v rolích účinkovali – Matěj Anděl, Jan Sklenář, Filip Richtermoc, obě Natálie a další. Všichni jsou to skvělí herci, kteří umějí hrát v jakékoli situaci. Je škoda, že jsme si nezajednali prohlídku ateliéru, kostymérny a scény a setkání s herci. Těším se na další divadlo,“ zhodnotila představení a kvality Klicperova divadla Zuzka Jirsová (8.A).

„Moc se mi líbio, jak to dokázali zpracovat, jak děj, tak samotné postavy. Každý měl svůj charakter a herci to zahráli perfektně. Dokázali propojit dramatičnost a vtipné scény. Tajila jsem dech, smála se a vyskakovala ze sedačky leknutím. Skutečně se těším na další divadlo,“ pochvaluje si divadelní zážitek Míša Badovská (8.A).

V podobném duchu se vyjadřovali i ostatní „účastníci zájezdu“.

 

Zpáteční cesta proběhla přesně podle časového harmonogramu, a když jsme se kolem 13. hodiny vrátili zpět ke škole, mohli jsme se spokojeně rozejít s pocitem příjemně stráveného dopoledne.

 

                                                     

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu