Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

1.B v Českém ráji „dobývala“ hrad Kost – čtvrtek 15. 6. 2017

Naši stateční prvňáčci prokázali první hrdinství ranním vstáváním, protože vlak odjížděl z nádraží již po půl sedmé.

 

Po příjezdu do Libošovic jsme se vydali Prokopským údolím a putovali jsme krásnou přírodou, dokud se nám neobjevily na obzoru dominantní siluety věží hradu Kost. Hrad je totiž schovaný v údolí a z dálky není vůbec vidět.

 

Pak jsme již čekali na domluvenou prohlídku.

 

Při prohlídce hradu jsme bedlivě naslouchali vyprávění našeho průvodce „prince“ o životě tehdejších majitelů. Kluci obdivovali hlavně dobové zbraně. Zkoušeli jsme odemknout kovanou truhlu, hledali jsme ukrytý mechanismus.

V podhradí nás pak v době oběda  zaslouženě odměnila kuchyně našich maminek, kterou jsme doplnili o místní mražené dobroty.

 

Cestou zpět na vlakové nádraží jsme ještě měli plno sil, které jsme využili na závodní běh, vzpomínková fota a zdokonalování naší obratnosti při akrobatickém skotačení na balících slámy.

 

Ušli jsme cca 8 km. Prožili jsme pěkný, teplý a slunečný den plný pohody, s kulturními i sportovními zážitky. Není tedy divu, že někteří z nás podlehli únavě a ve vlaku zpět na Hořice tvrdě usnuli.

Rodiče, babičky i dědové na nás již u vlaku čekali a tak hurá domů, skočit si na zahradě do bazénu anebo si dát doma alespoň osvěžující sprchu.

A za rok opět naplánujeme nějaký pěkný výlet na poznání dalšího koutu Českého ráje. Je v něm ještě tolik krásných a zajímavých míst………

– Ba –

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu