Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Nejlepší skrýš před teplem? Školní výlet 6.B

Co dělat, když se školní rok chýlí ke konci, venku se teploty pohybují kolem 30°C a ve třídách není o mnoho příjemněji? Písemky už jsou všechny napsané, tak proč nevyrazit za poznáním krás naší vlasti. Jenže kam se vydat, aby nebyl výlet spíše utrpením a nepřipomínal hledání oázy v poušti? A co třeba jeskyně…

Vybrali jsme si ty největší dolomitové v České republice a ve středu 21. 6. se vydali do Bozkova. I když se teplota pohybovala nad 20°C, řádně jsme se oblékli, protože po vstupu do podzemí se skutečně ochladilo. Víc než zimu jsme ale obdivovali krásy zdejších jeskyní, které tu příroda vytvořila. Fantazii se meze nekladou, takže vidět v krápníkových útvarech například čtyřpatrový dort nebylo nic těžkého. Exkurzi po jeskyních jsme zakončili u největšího podzemního jezera v Čechách s průzračně čistou nazelenalou barvou.

Z Bozkova jsme se přesunuli do Semil, kde začínala druhá část našeho putování, kterou jsme pojali trošku jako bojovku. Úkol zněl totiž jasně: najít autobus. Pan řidič nám totiž „ujel“ do nedalekého Spálova a nám nezbylo nic jiného, než se za ním těch zhruba 5 km vydat po svých. Pro tyto účely perfektně posloužila Riegerova stezka, která vede ze Semil do Železného Brodu malebnou krajinou podél řeky Jizery.

Cesta to byla po většinu času pohodová, vedla příjemným chládkem podél skal s pěknými výhledy na řeku. Utekla nám snad rychleji než Jizera v řece a na jejím konci jsme s nadšením spatřili pana řidiče a po chvilce i autobus, který nás bezpečně dovezl zpět do Hořic.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu