Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Jak vylepšit naši třídu – projekt sdružení rodičů

Jak si vylepšit naší třídu, je název projektu, který vyhlásilo Sdružení rodičů a přátel školy  (SRPŠ) a jak vůbec tento nápad vznikl? Na jedné z pravidelných schůzek SRPŠ, vyvstala otázka jak ještě zvelebit školu, aby byli žáci ve škole šťastnější. Kdo jiný než sami žáci nám mohou říci co by je udělalo šťastnějšími. A  tak od nápadu nebylo daleko k realizaci a byl vyhlášen projekt „Jak si vylepšit naší třídu“, podmínky zadání byly jednoduché vymyslet, jak by se dala vylepšit naše třída, udělat prezentaci a nakonec ji přednést komisi SRPŠ.

A to se stalo 12. 6. 2017, kdy se ve škole sešlo pět zástupců SRPŠ, aby si poslechli připravené prezentace. A že to byly úžasné dvě hodiny, to mohou potvrdit všichni, co tam byli. Všechny přednesené projekty byly zajímavé, ať už podpořené plakátovým provedením, PowerPointovou prezentací nebo předvedené ve 3D modelu.

Rozhodování vůbec nebylo lehké, ale nakonec se komise jednomyslně shodla, že z pohledu připravenosti, provedením, nápadem a prezentací vyhrál projekt  6.B  a tak v příštím školním roce, to už bude  7.B v novém kabátě.

Ale jelikož se nám prezentace všech tříd moc líbila, rozhodli jsme se vybrat něco, co se objevovalo ve většině projektů a odměnit tak vlastně všechny žáky a tak do nového školního roku bude mít každá židle svůj měkký sedák, na chodbě vyroste knihovna, ze které si děti budou moci půjčit knížku a na zahradě bude instalován pingpongový stůl.  Spolek uvolnil celkem 50 000 kč.

Chtěli bychom také poděkovat vedení školy, které nám pomohlo s realizací projektu, ale také všem rodičům, kteří přispívají na SRPŠ a ukázat, že tyto peníze opravdu slouží účelu a to nejen v případě, když je potřeba školu něčím dovybavit (dětské hřiště, interaktivní tabule), ale také že jsou z nich plněny dětské sny a to za to určitě stojí.

Když jsme projekt vyhlašovali ani jsme netušili, jaké úžasné nápady se v dětech skrývají a tak jsme se rozhodli, že tento projekt nebude poslední a chtěli bychom  tento projekt vyhlásit i v příštím roce.

Spolek přátel školy na Habru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu