Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Co dělají naši deváťáci pro správnou volbu povolání

Jako každý rok čeká všechny žáky devátého ročníku rozhodnutí – Kam dál? Aby byla volba správná, snažíme se společně v předmětu Pracovní činnosti – Volba povolání proto udělat maximum. Žáci už získali základní informace o přijímacích zkouškách na střední školy, dozvěděli se o možnostech studia po základní škole, případně po SŠ, udělali si již řadu testů a v neposlední řadě jsme všichni navštívili úřad práce.

Naše deváťáky také navštívilo přímo u nás ve škole několik zástupců ze středních škol, namátkou to bylo místní státní gymnázium, jičínská soukromá škola ALTMAN či hořická kamenická škola. Tam jsme se byli dokonce i osobně podívat. Třída 9. B navštíví tento týden Hořické gymnázium. Řada žáků už se také se svými rodiči vydala na některé ze dnů otevřených dveří, které střední školy pořádají.

Další možností, jak získat informace o školách, jsou četné internetové stránky nebo také burzy středních škol. Jednu z nich jsme navštívili s výběrem žáků devátého ročníku minulý pátek v Hradci Králové. Čekalo na nás přibližně sto stánků středních škol a firem, které žákům představovaly svoje obory a nabídky. Samotné burze ale předcházela ještě speciální prezentace osmi povolání, které zastupovaly významné regionální firmy, potenciální zaměstnavatele našich žáků. Zastoupení měly např. firmy: Continental, ABB, Zdravotnický holding kraje či Technická univerzita Liberec. Žáci se tak mohli mnohem blíž seznámit nejen s firmou, povoláními dané firmy, ale i jejich zaměstnanci, případně studenty těchto oborů. Dozvěděli se také více o potřebách současného trhu práce, kam brzo naši absolventi vstoupí. Celá akce, která nesla název Živá knihovna povolání, se žákům velmi líbila a tak naše cesta do Hradce Králové určitě nebyla zbytečná.

Pavel Kubíček

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu