Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Některé haberské rekordy opět padly

V úterý 17. dubna 2018 se uskutečnilo jarní kolo Haberské knihy rekordů. Pořádání soutěžního klání v netradičních disciplínách se tentokrát ujala třída 7.B. Děti od 1. do 9. třídy si tak mohly zasoutěžit ve skocích přes švihadlo, hodech na koš, výstupech na lavičku, psaní na čas, rovnání čísel a skládání kostek. Do soutěží se zapojily děti napříč všemi ročníky, putovní pohár však mohla v každé kategorii získat třída jediná.

V nejmladší kategorii se držitelem putovního poháru staly děti ze 3.B, které byly v tomto kole zároveň absolutními rekordmany s 25 získanými body. Ve druhé kategorii získala těsným rozdílem 2 bodů putovní pohár 6. třída, která nasbírala celkem 18 bodů. V nejstarší kategorii obhájila zisk putovního poháru  třída 7.A.

Dařilo se především našim nejmladším, kteří překonali dosavadní školní rekord hned ve čtyřech ze šesti disciplín (skoky přes švihadlo – Max Forman – 123 přeskoků, psaní na čas – Kateřina Bisová, Martin Souček – 14 slov, rovnání čísel – Adéla Toušková – 0:16.09, skládání kostek – Pavel Drahý, Viola Drahá – 13 kostek). Zcela nové rekordy pak padly ve všech kategoriích disciplíny rovnání čísel a skládání kostek. Zvláště v rovnání čísel šlo o výrazné překonání rekordu o cca čtvrt minuty (ve 2. kategorii Natálie Žabokrtská – 0:45.87, ve 3. kategorii Veronika Ille – 0:44.70). 

Další kolo Haberské knihy rekordů se uskuteční na podzim, trénovat na něj ale můžete už teď. 🙂 Disciplíny, které vás v podzimním kole čekají stejně jako kompletní výsledky si můžete přečíst ve vitríně vedle učebny 18 v 1. patře.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu