Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Haberské olympijské hry všestrannosti

V duchu myšlenky zakladatele novodobých olympijských her Pierra de Coubertina se minulou středu v prostorách školní zahrady Na Habru odehrávaly pravděpodobně první olympijské hry všestrannosti. Více než čtyři desítky sportovců různých věkových kategorií od dvou do sedmnácti let věku se utkalo v celkem čtrnácti náročných disciplínách. Jednotlivé aktivity vycházely zejména ze školních předmětů, často ale ve velmi netradičním pojetí. Dohled nad regulérním průběhem držela skupina rozhodčích, které nešlo díky jejich originálním olympijským tričkům přehlédnout. Jen pro úplnost poznamenám, že trička pochází z tvůrčí dílny paní Luštické a většina z nich byla na konci akce „vydražena“ za mimořádné sportovní výkony.

Jak samotné hry probíhaly? Po nezbytné přípravě pořadatelů, jejich společném focení před přítomnými fotografy proběhlo samotné zahájení olympijských her. To začalo nástupem sportovců i rozhodčích, zapálením olympijského ohně, následovaly krátké proslovy rozhodčích k organizaci a hry mohly začít! O náročnosti haberských olympijských her svědčí to, že většině soutěžících trvalo splnění všech úkolů přibližně dvě hodiny. Jen připomínám, že sportovci rozdělení zpravidla do dvoučlenných skupin vždy zastupovali nějaký stát, jehož vlajku měli na svých dresech.

Kdo nakonec vyhrál? Asi vás nepřekvapí, že dle rčení „není důležité zvítězit, ale zúčastnit se“ nakonec vyhráli všichni. Odměnou jim byl nejen dobrý pocit z vynaloženého úsilí, ale i zlatá medaile, balíček s dobrotami a nakonec i opečený buřt. U něho jsme se samozřejmě už sešli všichni společně – rodiče, žáci třídy 7. A a jejich sourozenci.

Vzhledem k tomu, že počasí i oheň nás pěkně rozehřály, muselo následovat i drobné zchlazení rozpálených těl sportovců :-). Ti si užili nejen vydařeného sportovního podvečera, ale i následné noci ve škole, která naše sedmáky čekala.

Všichni jsme měli z celé akce velmi dobrý pocit a myslím si, že to byla pěkná tečka za celým naším uplynulým školním rokem. Již teď se můžeme těšit na nový :-)…

Závěrem bych chtěl za sebe i za děti poděkovat všem rodičům, kteří se nejen podíleli na přípravě akce (zejména paní Karrasové, Luštické a Novákové), rozhodčím, ale i všem

ostatním, kteří se ke zdaru akce připojili tím, že přišli a podpořili nás. Pro žáky třídy 7. A tak připravili krásný podvečer. „Naše“ děti si to zaslouží! Děkujeme a krásné prázdniny!

Za žáky třídy 7. A

P. K.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu