Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Pohádková stezka

V rámci projektu Pomáháme jsme v šesté třídě uspořádali Pohádkovou stezku na sněhu pro Mateřskou školu Na Habru. Přípravy byly náročné a zapojily se i maminky doma. V lednu jsme v hodinách výtvarné výchovy chystali úkoly pro naše malé kamarády, vyráběli rekvizity a medaile.

V pátek 8. února ráno jsme vyrazili do terénu, stezka vedla Harantovou ulicí směrem k rozhledně Hořický Chlum. Počasí bylo mrazivé, ale my, vybaveni teplou výstrojí a termoskami s čajem, jsme se nevzdávali. Školkáčky, kteří dorazili po svačině, jsme na startu rozdělili do skupinek a hned jsme je vyzkoušeli ze znalostí pohádkových postaviček.

 

Na prvním stanovišti se děti společně s jednorožci pokusily složit obrázek, na druhém utíkaly z vězení a prolézaly lanovou dráhu. Třetí úkol, pouze pro odvážné, obnášel zazpívat čertům, a tak někteří radši zůstali schovaní za paní učitelkou. S Karkulkou, vlkem a myslivci děti trénovaly hod na cíl, střílelo se kamínky na terč s divokým prasetem, což nebylo úplně jednoduché. Po pár krocích jsme se přenesli do Bradavic, kde děti s Harrym Potterem a Brumbálem hledaly jejich ztracené brýle a kouzelnou hůlku.

V cíli děti obdržely medaile a sladkou odměnu. Jejich nadšení a radost byly nejlepší odměnou pro nás. Nechtělo se nám loučit, proto jsme si ještě společně užívali zimních radovánek a Brumbál s kostlivcem předvedli dětem své parkuristické umění. Děti nám na závěr slíbily, že namalují obrázky z Pohádkové stezky a přinesou je k nám do školy.

Děkuji všem, kteří se na akci podíleli, zejména našim šesťákům.

Jak se ukázalo, dokážeme být sehraný tým.

L.M.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu