Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Haberské jaro s matematikou

Jarní měsíce již tradičně patří k vrcholu matematické sezóny a nejinak tomu bylo i letos. Naši žáci školu reprezentovali hned ve třech matematických soutěžích.

První z nich byl hradecký Matboj pořádaný tamním Gymnáziem J. K. Tyla. V této soutěži naši školu reprezentovali hned čtyři tříčlenné týmy osmáků. V početné konkurenci převážně o rok starších žáků a studentů gymnázií se neztratili a srdnatě bojovali se zapeklitými úlohami ze známého i dosud nepoznaného učiva. Za velký úspěch tedy můžeme považovat postup jednoho z našich týmů ve složení Veronika Ille, Jakub Novák a Kryštof Kodydek mezi nejlepší týmy do finále A. Zde už jsme do play off a boje o nejvyšší příčky nezasáhli, ale napřesrok… kdo ví…:-)

 

Druhou soutěží byl matematický Klokan, kde žáci porovnávají své schopnosti s dětmi z celého světa. Úplně nejmladším letošním řešitelem z naší školy byl prvňáček Jiří Nálevka, který v kategorii pro 2. až 3. třídu (pro 1. třídy se soutěž běžně nepíše) získal úctyhodných 67 bodů a v okresním měřítku skončil mezi o jeden až dva roky staršími dětmi na krásném 11. místě! Ještě lepšího umístění dosáhl v kategorii pro 4. až 5. třídu žák 5.B Jakub Šeda, který byl 3. nejlepším řešitelem okresu. V nejstarší kategorii top ten okresu uzavírala Veronika Ille z 8.A, když v konkurenci studentů víceletých gymnázií dosáhla na desátou příčku.

Prozatím poslední matematickou soutěží bylo školní kolo Pythagoriády. Tato soutěž je určena žákům 5. – 8. tříd. Těsně před branami okresu skončili žáci 5.A (Marianna Rössnerová a Filip Plašil), které od postupu mezi úspěšné řešitele dělil jediný bod. O poznání lépe si vedli počtáři 8. tříd, z nichž se mezi úspěšné řešitele probojovalo hned pět žáků: Petr Karras (10 b.), Antonín Holman (11 b.), Lukáš Svoboda, Veronika Ille (oba 12 b.) a Jakub Novák (14 b.). Tyto žáky ještě čeká okresní kolo, které se uskuteční koncem května v Jičíně. Vezmeme-li v úvahu, že už teď máme mezi osmáky více úspěšných řešitelů, než bylo vloni ve stejné kategorii za celý okres, věříme, že ještě letos neřekli v matematice své poslední slovo. Přejeme jim tedy hodně štěstí a úspěchů nejen v matematice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu