Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

6. třída: My se deště nebojíme

   Ve čtvrtek 22. května jsme vyrazili na třídenní výlet do Sedmihorek. První den bylo všechno proti nám – traťová výluka, prudký déšť při přesunu se zavazadly z Karlovic, nepříjemná recepční v kempu. My se ovšem nenechali zastrašit a vydali jsme se na túru směr hrad Valdštejn. Déšť a vítr nás šlehaly do tváří, ale my neúnavně šplhali vstříc novým dobrodružstvím.

   V kapli svatého Jana Nepomuckého na Valdštejně jsme vyslechli Biblickou píseň č. 4 v podání známé pěnice, naší paní asistentky. Potom jsme se od průvodkyně dozvěděli mnohé o historii hradu, zejména o životě rodu Lexů z Aerenthalu. Cesta dolů skalním městem byla extrémně náročná. Každý volil svůj způsob zdolávání bahnitého terénu, proto se mnozí vrátili do základního kempu „lehce ušpiněni“. Po náročném dni jsme se věnovali odpočinkovým aktivitám ve vyhřátých chatkách.

   Ve čtvrtek ráno se na nás na chvíli usmálo sluníčko. Rozdělili jsme se do dvou skupin. Neúnavní turisté se v okolí věnovali geocachingu, neboli hledání pokladů podle zeměpisných souřadnic. Ti unavenější hráli společenské či míčové hry na pláži v kempu. Odpoledne za námi přijela trenérka Lenka Horáčková, aby nás naučila základům kondičního cvičení a sebeobrany. Sportovní odpoledne nám opět několikrát překazil déšť, museli jsme proto využít zahradní altán. Večer jsme fanděním podpořili náš tým v hokejovém klání s Německem.

   A pak v pátek ráno, kdy jsme obtěžkáni krosnami pochodovali na vlak domů, se konečně udělalo krásně.

Tak zase za rok!                                                                         LM+JJ+AV+JP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu