Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

… a jsme čtenáři

Ve středu 12. června jsme šli do knihovny. Všichni jsme si mysleli, že jdeme na besedu s paní knihovnicí Najmanovou, jako jsme chodívali v průběhu roku, ale… bylo to trochu jinak. Paní učitelka nám vůbec nic neprozradila, proto jsme neměli nejmenšího tušení, jakou slávu zažijeme. Po příchodu jsme nešli do dětského oddělení, jak jsme byli zvyklí, šli jsme do přednáškové místnosti – pro nás absolutně neznámé místo. Tam nás čekala známá tvář, paní Najmanová se svými kolegyněmi a také pán, kterého jsme viděli na začátku školního roku. No jasně, byl to on…pan starosta Aleš Svoboda. „Ale co ten tu dělá?“ pomysleli si mnozí z nás. Místnost byla vyzdobená rekvizitami, které jsme v průběhu roku potřebovali při našich setkáních. Nečekali jsme dlouho, než jsme se porozhlédli, už začal program. Paní Najmanová pro nás měla zase moc pěkné aktivity, opakovali jsme si, co jsme spolu prožili, co jsme se naučili a o čem jsme si povídali. To vše si pan starosta poslechl. Ale to nebylo všechno, řekli jsme si, jaký je rozdíl mezi básníkem a spisovatelem, vlastně jsme si na to přišli sami, jen jsme definici společně s dospělými poupravili.

A co bylo dál? Dál nám pan starosta přečetl báseň, všichni jsme si mysleli, že to byl zlatý hřeb, ale vážně ne. Představte si, milí čtenáři, že s paní knihovnicí sehráli i příběh. Příběh o stonožce. I my jsme se zúčastnili děje, dělali jsme semafor a přeměňovali na něm barvu.

Nakonec jsme zjistili, co bylo hlavním účelem naší cesty do knihovny. Každý z nás dostal knihu a osvědčení, že jsme čtenáři. Každému z nás osvědčení a knihu předal sám pan starosta osobně. Měli jsme velkou radost a hned jsme si na listu s naším jménem přečetli, že nás tento list opravňuje, po předložení v knihovně, zhotovit si průkazku na rok 2019 zdarma. Je to moc fajn dárek. I kniha se nám líbila. Po příchodu do školy jsme si chtěli knížku prohlížet, někdo z nás si ji začal dokonce i číst. Bylo to moc pěkné dopoledne.

Rádi bychom poděkovali paní Stanislavě Najmanové a jejím kolegyním za krásně připravené programy pro nás i naše spolužáky ze školy.

Žáci 1. A + Mgr. Lipavská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu