Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Děti rodičům aneb Škola naruby

V naší třídě se stalo již nepsanou tradicí, že vždy na konci školního roku uspořádají rodiče pro své děti zábavné soutěžní odpoledne. Tuto tradici založila paní učitelka Dája Bartošová a my v ní rádi pokračujeme.

Letos jsme se rozhodli, že si role děti s rodiči vymění. Nenapadlo nás nic originálnějšího, než že hlavním tématem bude škola. Učiteli se však stali žáci a rodiče se proměnili v jejich svěřence.

Hned na počátku akce byli rodiče s tímto faktem seznámeni, což u některých z nich vyvolalo drobné rozpaky. „Noví žáčci“ dostali žákovské knížky a vydali se do hodin. Čekalo na ně celkem 8 předmětů. Mezi učiteli byly opravdové hvězdy a kapacity ve svých oborech – např. matematičky Mgr. Kunhuta Gertruda Pravoúhlá, Mgr. Hyldegarda Rovnoramenná, Jitřenka Pythagorová a Doubravka Rovnicová. Dále pak známí přírodopisci Otto Střevo, Pamela Mozečková či Apolena Alzheimerová. Nechyběl ani nesmlouvavý fyzik Řízek Kuňák s kolegou Michalem Einsteinem. Mezi nás zavítaly i známé umělkyně Rozálie Nevymalovaná a Adéla Zmalovaná. Hudební nauce vyučovaly Elis Kytarová a Anastazie Klavírová. Diktát z českého jazyka hodnotili Ignác Jakotyč, Jonatán Jebaki a Matěj Vylízánek. Tito kolegové museli zastoupit i absentující kolegy dějepisáře. Konverzaci v anglickém či „jiném“ jazyce mistrně zvládali Mr. Yellow, Mr. White a Mr. Black.

Musíme říci, že úkoly nebyly vždy z nejlehčích. „Naši žáčci“ si však se vším hravě poradili a všichni dostali do svých žákovských knížek pěkné známky. Po splnění všech povinností čekalo na rodiče i jejich učitele opékání párků či vuřtů. U ohně jsme poté společně vydrželi až do samotného večera. Ten byl ještě zpestřen malou vodní bitvou. Všem se naše společná akce líbila.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu