Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Pohoda

Žáci šesté třídy se krátce po svém adaptačním kurzu opět seznamovali. Tentokrát to bylo s prostředím nízkoprahového klubu Pohoda, kam se vydali ve dvou skupinách ve čtvrtek 13. září. Některé děti o klubu věděly, někdo o něm pouze slyšel, ale mnozí o činnosti klubu nevěděli nic. Zejména pro ně byla určena první aktivita, při které měli za úkol zjistit základní informace o činnosti klubu – pro koho je určen, kdy je otevřen, co nabízí a jaká pravidla se zde musí dodržovat.

Žáci se také dozvěděli, s jakými problémy sem mohou děti či mladiství chodit a se kterými jim zde mohou pomoci. Děti se také zajímaly o to, kolik klientů do Pohody chodí a co jim všechno může nabídnout.

Poté si žáci společně zahráli několik her. Děvčata se s chutí vrhla na stolní fotbal, chlapci uvítali možnost zahrát si kulečník. Téměř každý si vyzkoušel i boxovací pytel.

Žáci už nyní vědí, na koho se mohou v případě nějaké těžké situace obrátit. Seznámili se nejen s prostředím klubu, které jim už nebude cizí, ale zejména se sympatickými sociálními pracovnicemi, které jsou ochotny jim pomoci s jejich případnými problémy. Buďte v „Pohodě“!!!

P. Kubíček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu