Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Jak páťáci experimentovali

Poslední školní den před Velikonocemi se učebna V. B proměnila v jednu velkou laboratoř. Žáci se mávnutím proutku proměnili ve vědce, kteří dostali náročné úkoly. Měli provést řadu pokusů, které jim měly potvrdit jejich teoretické vědomosti. Často ale objevili něco, co doposud netušili či ani zjišťovat neměli.
Žáci pracovali jednotlivě či ve skupinkách, ve kterých měli provést dva, respektive tři pokusy. Přinesli si potřebný materiál, připravili pracovní stůl a mohli začít.
Nejdříve však prostudovali postupy práce a také to, co měli pozorovat, případně zaznamenávat. Potom nastaly experimenty. Většině dětí se pokusy povedly, a tak si mohli mladí vědci svůj experiment zdokumentovat (nakreslit postup) a napsat závěr, co zjistili. O své výsledky se velice rádi podělili nejen mezi sebou, ale pozvali si i žáky II. B, kterým vše nadšeně ukázali a vysvětlili. Moc je to bavilo. A co všechno naši malí vědci zjišťovali?
Zabývali se zejména různými vlastnostmi látek a materiálů (pružností, hustotou, teplotou, magnetismem, působením soli, rozpustností, vlastnostmi barev apod.).
A protože jsme všechny připravené pokusy nestihli, těšíme se na další pokračování.

P. Kubíček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu