Základní škola Na Habru, Hořice, Jablonského 865, okres Jičín

I cesta je cíl

ikonadopis2

+420 493 624 462

nahabru@seznam.cz

493 624 462

nahabru@seznam.cz

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

škola otevírá v 7:30

Od pondělí do pátku

Projekt Kamarádka knížka v 1.A

 

Cílem projektu bylo vytvořit základy pozitivního vztahu dětí k literatuře, seznámení s vhodnou četbou a žánrem, podpořit výuku čtení s porozuměním a v neposlední řadě navázat na proběhlou besedu v Městské knihovně s p. Najmanovou -„Hloupežníci“.

Projekt byl i z posledního důvodu zaměřen především na osobnost spisovatele M. Kratochvíla, autora známých knížek i zfilmovaného dětského seriálu Kouzelná školka neboli Františkova kouzelná školka.

Projekt trval dva dny, ve kterých děti opět pracovaly ve skupinách a dvojicích, práci si dokázaly samy rozdělit dle určených funkcí, průběžně jsme prováděli hodnocení i sebehodnocení vykonané práce. Děti se podílely na výrobě své vlastní knížky O třech medvědech. Knížka, jako výsledný produkt celé práce nás mnohé naučila. Jak taková kniha vzniká, kdo vše se na jejím vzniku podílí /spisovatel, ilustrátor, literární kritik, tiskař, vazač…/, jakého může být žánru, jaký jazyk je použit v textu, jak se s knihou zachází…

Děti po četbě s porozuměním příslušné kapitoly doplnily a ještě doplňují knížku svou vlastní ilustrací. Zbývá nám konečná úprava vazby a vytvoření titulní stránky.

Aby děti viděly, že každá dobrá práce má smysl, chceme, aby „naše knížky“ sloužily i nadále. Proto je umístíme do žákovské knihovny, aby byly k dispozici budoucím kamarádům prvňáčkům, protože text je napsán zvětšeným písmem pro jejich první čtení.

Fotky z celého projektu si můžete prohlédnout ve Fotogalerii.

-Ba-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Z archivu